dimecres, 16 de desembre del 2009

Valoració

Durant aquest quadrimestre he après moltes coses relacionades amb la gestió de la informació i TIC. He pogut conèixer molts programes per poder utilitzar-los, que són de gran utilitat i no els coneixia.

Penso que he aprés molt d’aquesta assignatura i ha estat un treball constant per poder mantenir el blog al dia a dia. Ha estat una tasca continuada i amb molt aprenentatge ja que queda reflectit les activitats que hem fet. És un treball que ens serveix com a futurs mestres i és molt enriquidor.

Les dues entrades que més m'han agradat han estat les que parla del audacity i del movie maker. Ja que són programes que m'han agradat molt, perquè els he trobat molt útils. Aquests programes penso que no tothom els coneix i seria bo que es difonguessin i que els conegués la gent. De vegades, he vist vídeos fets amb el movie maker, i la majoria queden molt bé i fan una bona presentació. Penso que he aprés molt a les classes de gestió de la informació i tic ja que sé utilitzar programes que sempre he tingut curiositat per saber com funcionen i em seran molt útils coma estudiant i coma mestres per tal de poder immortalitzar moments.

Pensant en els altres

Aquest vídeo és un reportatge que van fer al 2002 del seguiment d'una classe,es titula "Pensant en els altres". El vam veure a la classe de seminari i em va agradar molt pels temes que tractava i com els tractava.

Parla de temes com la mort, tema tabú, perquè no agrada parlar, però en realitat seria bo que fos un tema que es tractés més sovint ja que sembla que si en parlem podem ofendre els altres. Quan es tracta aquest tema la gent no parla gaire i està desitjant que un altre canviï de tema.

En aquest vídeo també es parla de respecte, respectar als companys i de la sinceritat. També anomena com a fita del dia a dia la felicitat.

Només penjo un tros perquè dura una hora però us animo que el busqueu i us el mireu perquè val la pena. Us ho aconsello.

Instruments

Aquí penjo un vídeo que vam fer per música perque m'agradaria que quedés en un lloc on ho visiti diariament. Aquests instruments estan fets per nosaltres. I com que ens va agradar el programa movie maker el vam aprofitar per fer-ho.

dijous, 3 de desembre del 2009

Jclic

Jclic és un programa que permet crear activitats per a nens de diferents edats. Permet aprendre conceptes a través d’activitats, fa més lúdic l’aprenentatge.

El nostre Jclic tracta dels animals de la granja. Està adreçats a nens de P5 amb activitats lúdiques, didàctiques i educatives.

El que pretenem és que els nens coneguin els animals de la granja, per això hi ha activitats de relació en el que s’ha d’unir els animals amb les seves cries, com s’anomenen alguns animals en anglès, relacionar la silueta de l’animal amb aquest, troba parelles del mateix animal, relacionar l’animal de la granja amb el seu so,...

Recordo que quan anava a primària feia activitats del Jclic i m'agradava aquest programa, encara que això si, no anava gaire bé perquè a vegades es quedava bloquejat. Fet que també m'ha passat quan feia les activitats. El programa en si està molt bé ja que pots crea activitats molt educatives i fàcil per aprendre però el programa no funcionava gaire bé ja que vam haver de repetir molts cop diverses activitats perquè es quedava bloquejat i no ens deixava continuar.
Aquí podeu trobar les activitats de Jclic fetes per la Cristina i per mi. Espero que us agradin.

dijous, 26 de novembre del 2009

dimecres, 25 de novembre del 2009

Un vídeo interessant

Aquí podeu trobar un vídeo fet amb el programa "windows movie maker". Jo no el coneixia, encara que el tenia a l'ordinador des de fa temps, però ho desconeixia. M'ha agradat molt, ja que no es gaire difícil d'utilitzar i és molt útil i eficaç.

El primer que vaig fer va ser gravar la meva veu llegint el text que vaig portar a la classe de Comunicació oral, escrita i digital amb el programa Audacity. Un cop guardada com a format wap vaig importar la cançó que volia que s'escoltés de fons. Vaig baixar i pujar la cançó per tal que quedés de fons i que s'escoltés més la meva veu. Quan ja estava com havia d'estar la vaig guardar com a format wap. Després, vaig importar les imatges que vaig cercar per acompanyar la veu i la música i que no només fossin imatges sinó que tinguéssin significat i relació amb aquests. Seguidament, un cop importades i col·locades en l'ordre que he trobat millor per presentar-ho, he assignat a cada imatge un efecte de vídeo. A continuació, he posat als espais que hi ha entre imatge i imatge una transició de vídeo, perquè no només passes d'una fotografia a una altre sinó que li donés una certa gracia. Després, l'he donat a crear títols o crèdits per posar un començament i un final al vídeo. I aquí podeu veure el resultat.
Amb aquest programa he pogut adonar-me que jo també puc fer aquestes coses perquè sempre veia vídeos d'aquests però no sabia com es feian i ara que més o menys sé m'agrada molt haver pogut coneixa'l i utilitzar-lo




dimarts, 24 de novembre del 2009

Síndrome Gilles de la Tourette

Aquí podeu trobar el power point de l'exposició de comunicació oral, escrita i digital i Gestió de la informació i TIC sobre el síndrome Gilles de la Tourette, fet per la Judit y per mi.

Per poder-lo penjar aquí abans m'he hagut de fer un compte a la pàgina de slideshare. Aquest és un espai gratuït on es poden penjar presentacions per poder visualitzar-les a la red. Un cop es puja el power point ho transforma format flash i et dona una direcció, que es copia i es posa a l’entrada que es vol fer al bloc.